У Раді назвали справжню причину раптових рейдів ТЦК

У парламенті нагадали, що кожен військовозобов'язаний громадянин України має стати на облік, оскільки це вже не право, а обов'язок

В Україні досі є проблема, яка полягає в тому, що командири не мають ким поповнювати військове формування на фронті. Про це мають знати громадяни, які перебувають у тилу у відносній покірності. Нещодавні рейди ТЦК є нагадуванням про те, що нашим бійцям потрібна ротація та відпочинок, потрібні нові бійці, які стануть на захист Батьківщини. Як передає портал "Коментарі", про це заявив в ефірі Радіо Свобода член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Федієнко.

Нардеп зазначив, що Міністерство оборони, Генеральний штаб і військові повинні більше військовозобов'язаним громадянам розповідати, що відбувається на війні, який там стан.

Коментуючи нещодавні рейди ТЦК, парламентарій зазначив, що українське суспільство має проблему в тому, що ми не маємо ким поповнювати військове формування.

"Хлопці там третій рік на війні, вони також хочуть сходити на концерт Океану Ельзи, сходити в ресторани. Я так розумію, що фідбек більше йде через бойових військових командирів, коли вони звертаються і кажуть, що потрібне поповнення. А поповнення не надходить. Тому сталася така історія, що ТЦК нагадали, що кожен військовозобов'язаний громадянин України має стати на облік, оскільки це вже не право, це вже обов'язок", - сказав нардеп.

Олександр Федієнко уточнив, що говорити про темпи мобілізації рано, і інформація про неї є з обмеженим доступом, але однозначно – наші бойові підрозділи потребують доукомплектування.

Читайте також на порталі "Коментарі" – в Україні, особливо в обласних центрах, співробітники ТЦК та СП разом із поліцією масово перевіряють документи громадян призовного віку. Такі рейди відбуваються у громадських місцях, на концертах, у ресторанах, ТРЦ, театрах, спортзалах та просто на дорогах.

Військові висловилися з цього приводу і здебільшого підтримали такі вимушені мобілізаційні дії.