Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Повітряних силах повідомили, на що полюють окупанти під час ракетних ударів
commentss НОВИНИ Всі новини

У Повітряних силах повідомили, на що полюють окупанти під час ракетних ударів

Окупанти вишукують, де знаходяться українські системи ППО, про це повідомив в ефірі телемарафону речник Повітряних сил Ілля Євлаш. За його словами, у перерві між ударами, агресор планує нові атаки та накопичує необхідні засоби

1 квітня 2024, 15:09
Поділіться публікацією:

Окупанти після своїх атак займаються аналізом, в тому числі досліджують інформацію про застосування попередніх засобів вогневого ураження, заявив Євлаш. Тобто, за його словами, росіяни проводять аналіз, а також розвідку, окрім того, виявляють шляхи та маршрути, де вони застосовували свої ракети чи дрони, і де розташовані наші ППО, радіолокаційні станції.

У Повітряних силах повідомили, на що полюють окупанти під час ракетних ударів

Ілля Євлаш

Як повідомив Євлаш, на бойовому чергуванні вздовж кордонів, під час пусків, Сили оборони фіксують активність ворожої авіації, а саме: розвідувальних літаків росіян. Останні, за словами спікера Повітряних сил, мають на озброєні й інші засоби ураження, наприклад, протирадіолокаційні ракети.

При цьому Євлаш повідомив, що перерва між ракетними ударами пояснюється тим, що країна-агресор займається плануванням нових ударів, а також накопичення засобів ураження. Як підкреслив спікер Повітряних сил, правда у тому, що окупанти не можуть проводити постійно масовані удари по Україні.

"Тому от саме зараз ми бачимо таке тимчасове затишшя. Однак час від часу ми бачимо і поодинокі атаки. Як сьогодні було три безпілотники типу "Шахед". Тому ми моніторимо разом із партнерами ситуацію 24/7"
, — додав він.

Разом з тим, як повідомила під час брифінгу начальник об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк, попри те що наразі у Чорному морі відсутні ракетоносії окупантів, ризик для України все ж залишається.

"Загальна готовність ракетоносіїв у ворога залишається високою"
, — підкреслила Гуменюк.

На разі, за її інформацією, ракетоносії окупантів знаходяться у пунктах базування і майже не застосовуються у виходах  на бойове чергування – за останній час такі бойові одиниці всього двічі фіксували у Чорному морі. Зокрема, напередодні масованих комбінованих ракетно-дронових атак по Україні ворог виводив на чергування два підводні ракетоносії. Гуменюк припустила, що ймовірно, це було зроблено, щоб розосередити увагу Протиповітряної оборони України.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що голова ГУР Кирило Буданов також розповів про ракетні удари окупантів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини