У передмісті Херсона чути автоматні черги та вибухи

Перестрілка з великою кількістю учасників, розповідають очевидці

У передмісті Херсона, а також уже в самому місті вранці у вівторок, 30 серпня, пролунали вибухи, періодично чути автоматні черги та постріли з танків. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляють місцеві паблики.

Постріли з пістолетів та автоматів, а також із підствольних гранатометів чули одразу в кількох районах міста, пишуть очевидці.

"Перестрілка з великою кількістю учасників", - заявляють очевидці.

Херсонське видання "МОСТ" пише про вуличні бої у Таврійському та Північному мікрорайонах.

29 серпня у командуванні ЗСУ офіційно заявили про початок контрнаступу військових у Херсонській області. Просування українських сил супроводжується руйнуванням логістики росіян на окупованих територіях.

Україна тримає в тиші успіхи щодо деокупації районів, а Росія заявляє, що контрнаступ ЗСУ був придушений того ж дня ввечері. Деякі російські спікери намагаються робити заяви про те, що жодного контрнаступу ЗСУ не було і немає, а якщо воно і є, то хіба що в соцмережах.

Читайте також на порталі "Коментарі" - голова правління Нафтогазу Юрій Вітренко заявив в інтерв'ю Gardian, що на українців чекає найхолодніша зима за останні десятиліття. Температура в приміщеннях, за його словами, становитиме 17-18°C (приблизно на чотири градуси нижче за норму), він порадив людям запастися ковдрами та теплим одягом і не виключив, що росія може завдати удару по газовій інфраструктурі України і ще більше скоротити постачання в Європу. Експерти проаналізували ці застереження для видання "Коментарі".