У Пентагоні відреагували на "прорив" кордону у Курській області

У Пентагоні зазначили, що Україна робить те, що потрібне для досягнення успіху на полі бою

У Міністерстві оборони США не вважають, що "прорив" кордону в Курській області та бої, які там точаться вже третій день, є ескалацією війни Росії проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробила заступник спікера Пентагону Сабрін Сінгх, інформує "Голос Америки".

"Ми не вважаємо, що це якось є ескалацією. Україна робить те, що потрібно для досягнення успіху на полі бою", - сказала Сінгх.

Вона додала, що США й надалі підтримуватимуть Україну тими коштами, які їй потрібні.

Зазначимо, рейтингове видання The Washington Post пише про те, що офіційний Київ веде переговори зі Сполученими Штатами про отримання дозволу на використання балістичних ракет ATACMS для ударів по військових аеродромах на території Росії.

ЗМІ зазначає, радник президента Володимира Зеленського на умовах анонімності заявив у коментарі, що удари ATACMS необхідні для поразки винищувачів на російських аеродромах, які агресор використовує для ударів у відповідь. Це дозволить ЗСУ утримати взяті під контроль райони Курської області.

"Це дасть їм важелі впливу, необхідні для переговорів із Росією - ось про що йдеться", - зазначив радник.

Крім того, за словами радника, Україна задіяла велику кількість солдатів, які захопили близько 100 квадратних кілометрів ворожої території. Радник зазначив, що за три дні українські війська пройшли вглиб території повз багатотисячні міста.

Під час наступу Сили оборони взяли сотні полонених росіян і захопили газовимірювальну станцію, яку Москва використовує для енергетичних операцій з Угорщиною та Словаччиною.

Також, за словами радника Володимира Зеленського, газовимірювальна станція, яку зараз контролює Україна, розташована приблизно за п'ять миль на території Росії.