У Пентагоні відповіли, на який крок будуть змушені піти після постачання Ірану ракет Росії

Іран передає РФ ракети Fath 360, США зосереджені на посиленні ППО України

США підтвердили передачу Іраном Росії балістичних ракет ближнього радіусу дії. На цьому тлі Вашингтон змушений разом із країнами-союзниками посилювати дії у рамках допомоги Києву з протиповітряною обороною. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив речник Міністерства оборони США генерал-майор Патрік Райдер.

"Сполучені Штати підтвердили повідомлення про те, що Іран передав Росії балістичні ракети ближнього радіуса дії Fath 360, які, за нашими оцінками, (у РФ) можуть використати їх протягом кількох тижнів проти України, що призведе до загибелі ще більшої кількості українських цивільних осіб", – заявив представник Міноборони.

При цьому він уточнив, що Пентагон поки не володіє інформацією про точну кількість ракет, яку Тегеран зобов'язувався поставити Москві.

Також Райдер зазначив, що ракети Fath 360, як вважають, мають дальність близько 120 км (75 миль), і дозволять росіянам "зарезервувати більш удосконалені ракети з більшою дальністю для інших цілей", у тому числі для ударів по цивільних об'єктах.

Представник Пентагону також звернув увагу, що з початку російського широкомасштабного вторгнення підтримка України з боку США та партнерів була зосереджена на ППО, і це продовжуватиметься, у тому числі з урахуванням загрози через передачу Тегераном ракет Москві.

"Протиповітряна оборона - це те, на чому ми дуже зосереджені протягом тривалого часу, коли йдеться про Україну. Це було пріоритетом для українців, і тому це було пріоритетом для нас", - заявив Райдер.

У Пентагоні також не вважають, що постачання ракет Іраном для Росії матиме одноразовий характер. Швидше за все, постачання стане систематичним, як це вже відбувалося і відбувається між РФ та КНДР.

Читайте також на порталі "Коментарі" - тепер РФ точно не збирається зупиняти війну: у США назвали ключові чинники.