У Пентагоні розповіли із чим зіткнеться Україна, якщо Конгрес не виділить фінансування

У Пентагоні наголошують, що без грошей не зможуть допомогти Україні з ремонтом наданого раніше озброєння

Чим довше відкладатиметься вирішення питання з виділенням фінансування для України, тим гостріше ставатиме питання не лише з постачанням США нового озброєння, як ключового союзника Києва у війні, а й з ремонтом того, що надали раніше. Як повідомляє портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив представник американського оборонного відомства Патрік Райдер.

"Без додаткового фінансування ми не можемо надавати системи та обладнання для задоволення середньострокових та довгострокових потреб та допомагати їм підтримувати у робочому стані системи, які ми вже надали раніше", – заявив представник Пентагону.

Чиновник також нагадав, що без фінансування Пентагон не може вилучати зброю із власних запасів, а це заважає "задовольняти найнагальніші потреби України на полі бою, включаючи такі речі, як артилерійські снаряди, протитанкові засоби, ракети ППО".

Райдер запевнив, що Пентагон продовжить співпрацювати з Конгресом і закликатиме якнайшвидше ухвалити рішення про додаткове фінансування.

Читайте також на порталі "Коментарі" – далі без допомоги від США: у Міноборони України відповіли, чи цей сценарій дійсно обговорювався на нещодавній зустрічі у форматі "Рамштайн".

Також видання "Коментарі" повідомляло – Кремль концентрує увагу на завданні ударів по цивільній інфраструктурі та об'єктах оборонної промисловості в Україні, спробах виснажити ППО ЗСУ. Загарбники зокрема намагаються збільшити кількість жертв серед мирних жителів для деморалізації. Про це під час брифінгу заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США у Білому домі Джон Кірбі.