У Німеччині зробили заяву щодо мирних переговорів України та Росії

Борис Пісторіус пояснив позицію Німеччини у можливих мирних переговорах про закінчення війни між Україною та Росією.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що єдині, хто може вирішувати вести мирні переговори це Україна та Росія. За словами очільника Міноборони Німеччини, його країна та союзники повинні допомагати Україні у війні проти Росії.

Борис Пісторіус дав інтерв’ю німецькому виданню ZDF з поясненням щодо позиції Німеччини у можливих мирних переговорах про закінчення війни в Україні.

"Єдині, хто може вирішувати, вести переговори чи ні, – це Україна та Росія. Наше завдання, наша відповідальність, ми це бачимо дуже чітко, створити таку ситуацію на полі бою, на війні, щоб Путін усвідомлював, що він не може виграти цю війну – і тому він сів за стіл переговорів", - зазначив міністр оборони Німеччини.

Разом з тим Пісторіус відкинув критику, що західні політики не хочуть, аби Україна здобула перемогу у війні проти Росії.

"Я бачу це зовсім інакше. Я думаю, що ми повинні більше боятися, що Росія виграє цю війну, що Путін виграє цю війну. Тому що тоді ми зіткнемося з абсолютно новою ситуацією безпеки в Німеччині", - зауважив Пісторіус.

Також в інтерв'ю німецький міністр відреагував на критику щодо повільного постачання зброї для України. За словами Пісторіуса на виготовлення зброї потрібен час і наразі Німеччина та більшість її партнерів роблять усе можлива для покращення цієї ситуації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр оборони Борис Пісторіус сказав, що Німеччина не є союзником України.

Також "Коментарі" писали про генсека НАТО Єнса Столтенберга, який зробив заяву щодо мирних переговорів між Україною та Росією.