У Німеччині назвали головну причину – чому Путін не досягне своєї мети в Україні

Глава МЗС Німеччини Бербок заявила, що Путін не досягне своєї мети через втому від війни

Країни "Великої сімки" мають довести російському диктатору Володимиру Путіну, що він не зможе реалізувати свої плани в Україні. Про це заявила міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок під час зустрічі глав МЗС "Великої Сімки", пише портал "Коментарі", з посиланням на "Укрінформ".

"Як кризова команда у тривалій місії, G7 минулого року протиставляла російській агресії навпроти один бар'єр за іншим: зимовою допомогою для людей в Україні, антиросійськими санкціями та обмеженням цін на нафту. За нашої підтримки Україна вистояла проти російської енергетичної війни та зимового наступу", - Заявила Бербок.

Крім того, глава МЗС Німеччини додала, що країни-члени G7 повинні показати Путіну "рішучість з приводу того, що він не досягне своєї мети через втому від війни".

Читайте також на порталі "Коментарі" - Німеччина запропонувала в 11-му пакеті Євросоюзу вдарити по пріоритетній галузі РФ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – під час перевірки Південної зони бойового командування Народно-визвольної армії Китаю (НОАК), китайський лідер Сі Цзіньпін, де він проводив, зокрема, перевірку Військово-Морських сил, наголосив на поглибленні навчання та підготовці до реальної війну. Тим часом російське військове командування вирішило підняти по тривозі весь Тихоокеанський флот і розпочати масштабні маневри. На думку аналітиків американського Інституту вивчення війни (ISW), у такий спосіб Кремль намагається зобразити Росію як рівноправного військового партнера Китаю напередодні візиту до Москви міністра оборони КНР Лі Шанфу. Експерти проаналізували ситуацію для видання "Коментарі", в тому числі спрогнозувавши, чого в найближчому майбутньому чекати від Пекіна в ракурсі російсько-української війни.