У Нацгвардії назвали місто, яке стало головним епіцентром бойових дій

Речник Національної гвардії Руслан Музичук описав ситуацію у головному епіцентрі бойових дій на сьогоднішньому фронті.

За словами речника Нацгвардії України Руслана Музичука Куп’янськ став епіцентром бойових дій, оскільки росіяни концентрують на цьому напрямку головні зусилля. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ефір загальнонаціонального телемарафону.

Музичук розповів, що російські сили активізувались у напрямку Куп’янська та збільшили кількість особових сил та військової техніки намагаючись "переломити ситуацію".

"Зараз епіцентр бойових дій, там, де ворог концентрує головні зусилля, залишається Куп’янський напрямок", - говорить Руслан Музичук.

Речник Нацгвардії вказує, що російські сили відправили у бойові точки поблизу Куп’янська десантно-штурмові підрозділи, які посиленні танковими частинами. Крім того, російські угрупування мають артилерійську та авіаційну підтримку у цьому напрямку. За словами Музичука активні дії росіян помітні навіть у зведеннях Генштабу, де в останні тижні вказується понад 50 авіаційних обстрілів щоденно, а в окремі проміжки часу фіксується понад 80 обстрілів.

Нагадаємо, що на Харківщині 10 серпня українська влада оголосила про обов'язкову евакуацію з 37-ми населених пунктів через загрозу російських обстрілів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський розповів, яке місто збирається захопити Росія.

Також "Коментарі" писали про заступника очільника Міноборони Ганну Маляр, яка розповіла на які кроки йде російська армія через значні втрати у війні. За її словами, росіяни створили цілодобовий крематорій для тіл російських солдатів, щоб не відправляти їх у РФ.