У МЗС відповіли, на які поступки готова Україна, задля досягнення миру

У відомстві Сибіги нагадали, що єдиний приємний для України варіант може бути, якщо буде реалізовано Формулу миру, яку презентував президент Зеленський

Останнім часом у низці західних ЗМІ вийшла ціла серія публікацій, які описують різні варіанти припинення війни в Україні. Єдиною загальною складовою цих матеріалів є те, що Україна погоджується на відмову від частини своїх територій, які сьогодні контролює Росія. МЗС України спростовує маніпулятивні твердження, озвучені у низці іноземних ЗМІ, щодо нібито готовності України до поступок агресору за рахунок власного суверенітету та територіальної цілісності. Єдиний варіант, який сьогодні розглядає Київ, – це реалізація Формули миру та Плану перемоги, які вже презентував президент Володимир Зеленський. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в офіційній заяві Міністерства закордонних справ України.

У відомстві Андрія Сибіги зазначили, що такі твердження, які публікує низка шанованих ЗМІ, лише сприймаються агресором як ознака слабкості, дають йому невиправдану надію на успіх агресії та дієвість його ультиматумів та шантажу.

"Єдиним реалістичним шляхом до відновлення всеосяжного, справедливого та сталого світу для України була і залишається Формула миру, яка ґрунтується на повазі до Статуту ООН та імперативи повного відновлення територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів", - наголошують у заяві.

Читайте також на порталі "Коментарі" - італійська газета Corriere della Sera опублікувала матеріал, що Володимир Зеленський нібито готовий до припинення вогню без визнання втрати територій за гарантій безпеки від США та швидкого вступу до ЄС. В Офісі президента цю інформацію спростували. Радник Зеленського Дмитро Литвин у коментарі для українських ЗМІ зазначив, що інформація, викладена у матеріалі італійських журналістів, не відповідає дійсності. Чому зараз збільшується кількість подібних матеріалів у західній пресі? Чи не може Захід таким чином підштовхувати Київ до поступок у війні? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.