У МЗС Фінляндії прямо назвали проблему Заходу, яка не дозволить Україні перемогти

Глава МЗС Фінляндії обурилася, що Захід втомився від України, а Росія тим часом нарощує військову міць

Це не слова, а сувора реальність, що підтримка України із боку західних країн поступово слабшає. Саме тому у західній пресі так багато варіантів того, якнайшвидше вирішити конфлікт в Україні. Але це рішення буде не на користь України. Саме тому є велика необхідність збільшити зусилля у підтримці Києва, адже війна з Росією далека від завершення. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив міністр закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен, пише Financial Times.

Глава МЗС Фінляндії зазначила, що втома Заходу від війни реальна і все більше відчувається, особливо на тлі подій на Близькому Сході, які відволікають увагу та ресурси. Це стало очевидним під час Генеральної Асамблеї ООН, де основний фокус був спрямований на події у регіоні. Міністр наголосила, що перемога Росії в Україні серйозно підірве всю систему стримування в Європі та поставить під сумнів європейські зусилля щодо підтримки стабільності.

Багато країн сподіваються на вирішення конфлікту, особливо з огляду на нові виклики, такі як конфлікт на Близькому Сході, але, за її словами, не можна здаватися перед російською агресією, яка вже продовжується.

"Підтримка України є, але чи достатньо її? Ось у чому питання", - запитує топ-дипломат.

Вона також закликала до посилення санкцій проти Росії, зокрема, звернувши увагу на проблему зростання "тіньового флоту" Москви - нафтових танкерів, які обходять міжнародні обмеження.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Фінляндія б'є на сполох: до яких небезпечних дій вдалася Росія

Також видання "Коментарі" повідомляло – Захід втомився від війни в Україні: на що перемикається.