У Москві заочно засудили українського депутата

Суд визначив, що перші три роки Гончаренко має відбути у в'язниці, а наступні сім — у колонії

2-й Західний окружний військовий суд Москви заочно засудив народного депутата України Олексія Гончаренка до десяти років позбавлення волі. За словами нардепа, він — перший український депутат, якого засудили в Росії.
За інформацією видання "Медіазона", Гончаренка визнали винним у поширенні військових "фейків", виправданні тероризму та розпалюванні ненависті. Однак, конкретні події, що призвели до такого вироку, не розголошуються.

Згідно з вироком, Гончаренко має провести перші три роки у в'язниці, а решта — у колонії загального режиму. Також йому заборонено адмініструвати вебсайти на три роки.

“У вироці написано, що три роки я повинен провести у тюрмі, інші сім років – в колонії загального режиму. Окрім цього, мені ще заборонили протягом трьох років адмініструвати сайти”, – сказав Гончаренко.

На свій заочний вирок Гончаренко відреагував у соціальних мережах.

“Приймаю вітання! Все таки перший народний депутат, якого засудили в Росії! Коротше кажучи, не сподобалось, що я закликаю вбити Путіна. Ну буває”, – прокоментував вирок Гончаренко.

Читайте також на порталі “Коментарі” - візит російського диктатора Володимира Путіна до Північної Кореї є актом розпачу. Це має викликати занепокоєння у всіх, хто зацікавлений у збереженні миру. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Крім того, анексований український Крим, який є для російського диктатора Володимира Путіна тотемним і стратегічно важливим "непотоплюваним авіаносцем", починає виглядати непридатним для плавання. Як передає портал "Коментарі", про це в колонці The Telegraph пише колишній офіцер Королівського флоту Том Шарп.