У Міноборони розповіли, що потрібно ЗСУ для посилення наступу та перемоги

Сили оборони для завдання високоточних ударів повинні мати озброєння дальністю до 200 км

Наразі українські війська перехоплюють ініціативу у війні з окупаційною армією РФ. Однак, для нарощування сили та перемоги нашої армії необхідно в рази більше далекобійного озброєння дальністю до 200 кілометрів. Як передає видання "Коментарі", про це в Телеграм заявив заступник міністра оборони Володимир Гаврилов.

Заступник міністра зазначив, що всі військові плани української армії реалізуються відповідно до оцінок, але для того, щоб ворог був розбитий ЗСУ, потрібне далекобійне високоточне озброєння.

"Головне у сучасній війні – це володіння обстановкою, щоб знати становище супротивника, а також мати можливості завдавати високоточних ударів на далекі відстані. Тобто мати зброю, яка здатна вражати супротивника на дальності до 200 км", - заявив Володимир Гаврилов.

Він поінформував, що зараз Україна вже розпочала процес підготовки пілотів на сучасних західних винищувачах. Завдання західної авіації полягатиме у тому, щоб захищати небо від російських балістичних та інших ракет. Мирні громадяни України мають розуміти, що вони є під надійним захистом.

"Пройшло більше року війни, і ми впевнені, що отримаємо перемогу російських загарбників, разом із нашими партнерами, які забезпечують нас усім необхідним", - наголосив заступник міністра.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Україна продовжує переживати нічні атаки дронів, а також масовані ракетні удари з боку РФ. Водночас Київ відвідала африканська делегація з черговим мирним планом. Глава зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано вже попередив, що Європейський Союз не готовий підтримувати африканську мирну ініціативу щодо України, якщо вона передбачає заморожування війни. Ну а сама Україна продовжує контрнаступальні дії, сподіваючись вирішити всі завдання саме на полі бою, щоб вийти на переговори про справедливий мир із вигідних позицій. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" політико-дипломатичні, інформаційні та власні фронтові дії останнього часу, а також перспективи розвитку ситуації.