Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Міноборони розкрили склад нового одягу для поранених військових
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міноборони розкрили склад нового одягу для поранених військових

Комплект надаватиметься пораненим військовослужбовцям і дозволить швидко переодягнути воїна у зручний одяг

6 липня 2024, 21:42
Поділіться публікацією:

Міністерство оборони України анонсувало запровадження нової серії одягу для поранених військовослужбовців. Одяг створений за рекомендаціями військових медиків і волонтерів, що робить його особливо практичним і комфортним для бійців.

У Міноборони розкрили склад нового одягу для поранених військових

У Міноборони розповіли, що входитиме до нового комплекту

Основою нової серії одягу стали не тільки зручність та функціональність, а й зносостійкість. Кожен комплект включає майку, шорти, штани, футболку та реглан. Важливою особливістю є наявність спеціальних текстильних застібок на бічних швах, які легко розстібаються та не дратують пораненого.

"У комплект буде входити майка, шорти, штани, футболка та реглан. Весь одяг повинен розстібатися по бокових швах на яких будуть спеціальні текстильні застібки, які не повинні торкатися шкіри хворого та викликати роздратування. Ці та інші технологічні особливості передбачені для того, щоб комплект одяг був зручним навіть для малорухомих поранених", — йдеться у повідомленні Міноборони.

Заступник міністра оборони Наталія Калмикова наголосила на важливості цього нововведення.

“Наша мета, щоб кожен поранений отримував цей набір. Адже більшість із них після евакуації з поля бою до стабпунктів чи шпиталів залишаються без необхідних предметів одягу першої необхідності. Попереду ще більша нормотворча та випробувальна робота, але основний крок уже зроблено", — сказала вона.

Одяг випускатиметься в різних розмірах і зростах, щоб підходити як чоловікам, так і жінкам. На даний момент продукція проходить останні стадії доопрацювання та готується до тестування у бойових умовах.

Раніше цього року ЗСУ вже запроваджували літні польові костюми, адаптовані для жінок, що також добре було прийнято в армії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини