У Міноборони РФ назвали удар по Харкову знищенням бійців "Кракена": з’явилась реакція спецпідрозділу

Представник спецпідрозділу "Кракен" відреагував на ракетний удар Росії по Харкову, де заявили про ліквідацію українських розвідників ГУР та бійців ЗСУ.

Міністерство оборони Росії заявило, що ракетний удар по готелю в Харкові було здійснено нібито через перебування там представників української розвідки та бійців ЗСУ, зокрема і спецпідрозділу "Кракен". Представники українського підрозділу назвали такі повідомлення Росії "хворою фантазією".

Представники Росії заявили, що удари по цивільних об’єктах у Харкові нібито було уражено "центри ухвалення рішень" та військові об’єкти. У Міноборони РФ сказали, що високоточною ракетою ударили по скупченню українських бійцях та розвідниках, які нібито планували і здійснили удар по Бєлгороду.

"Ударами високоточних ракет по будівлі СБУ в Харківській області та пункту тимчасової дислокації націоналістичного формування "Правий сектор" ліквідовано представників рухомого складу СБУ, іноземних найманців і бойовиків підрозділу "Кракен", які безпосередньо здійснювали підготовку диверсій на російській території", - заявили у Міноборони РФ.

На такі заяви Росії відреагував один з командирів підрозділу "Кракен" Сергій "Чілі" Величко, який спростував інформацію російського міністерства оборони та наголосив, що працівнику ГУР не постраждали від удару росіян по Харкову.

"Усі влучання прийшлися по інфраструктурі міста, по жилих будинках, готелю, але ніяк не по військових об'єктах", - розповів Величко та додав, що заяви росіян є "плодом хворих фантазій людей, які живуть у паралельній реальності".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Франція та США відреагували на заяви Росії щодо атаки України на Бєлгород.

Також "Коментарі" писали про очільника МЗС РФ Серія Лаврова, який пригрозив США "серйозними заходами".