У Міноборони назвали співвідношення добровольців та мобілізованих до ЗСУ

Заступник голови Міноборони Калмикова вважає, що в України залишається потенціал захищати країну

Співвідношення добровольців та мобілізованих у лавах Збройних Сил України станом на травень 2024 року становить 1:3. Як повідомляє портал "Коментарі", про це заявила заступник міністра оборони Наталія Калмикова на конференції в Києві.

Заступник міністра зазначила, зараз дуже важлива стратегія, яку використовують для призначення військовослужбовців на посади відповідно до їхньої професійності та компетенції.

На цьому фоні у Силах оборони створюють нову систему кадрової політики та розвивають мережу рекрутингових центрів – їх уже 22, а цього тижня планується відкриття ще трьох, повідомила Наталія Калмикова.

Як стверджує заступник глави Міноборони, "результати вражають". Так, станом на травень співвідношення добровольців та мобілізованих, які вступили до лав ЗСУ, становить 1:3.

"Це свідчить про те, що в нас залишається потенціал боронити Україну", – вважає чиновниця.

Читайте також на порталі "Коментарі" – головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що українській армії необхідно досягти переваги над противником, зменшити втрати, а головне – змінити оборонну та наступальну психологію, що буде важливим кроком на шляху до перемоги. Своїм баченням головком поділився у соцмережі.

"У цих умовах для нас дуже важливим є утримання займаних рубежів і позицій, не допущення прориву оборони, максимальне знищення живої сили і техніки ворога. Нам необхідно домогтися переваги над противником, зменшити втрати, а головне, змінити оборонну та наступальну психологію, що буде важливим кроком на шляху до нашої Перемоги!", – написав Олександр Сирський.