У Мінекономіки розповіли, скільки ще залишилось вільних місць для бронювання від мобілізації

Міністерство економіки назвало кількість військовозобов'язаних, які можуть бути забронюванні від мобілізації для забезпечення військових потреб в Україні.

Заступник міністра економіки Віталій Кіндратів заявив про обмеження, які можуть існувати на кількість заброньованих від мобілізації військовозобов'язаних. За його словами, станом на липень 2024 року існує "певний запас" кількості заброньованих.

В інтерв’ю виданню "Forbes Україна" Віталій Кіндратів заявив, що для забезпечення військових потреб в Україні можливо забронювати близько 1,2 млн людей.

"Наразі заброньовано близько 800 000 людей, тому є певний запас", - передає слова Кіндратова Forbes.

Заступник міністра економіки нагадав, що на бронювання від мобілізації в Україні можуть претендувати компанії та фірми, що отримали статус критично важливих для функціонування економіки. За цим статусом передбачається бронювання до 50% осіб, які підлягають мобілізації в Україні.

Кіндратів наголосив, що в Україні також існує бронювання 100% працівників компаній. Воно стосується тих підприємств, які є критично важливі для забезпечення потреб ЗСУ та інших військових підприємств, зокрема підприємства паливо-енергетичного та оборонно-промислового комплексів, а також компанії, що займаються будівництвом фортифікаційних споруд.

Крім того, в Мінекономіки повідомили, що спростили процес бронювання працівників та анонсували електронне бронювання через застосунок "Дія".

"Відтепер керівники критично важливих підприємств та підприємств, що забезпечують потреби Сил оборони можуть забронювати співробітників через портал "Дія"", - повідомили в Мінекономіки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Зеленського розповіли, чи підтримують ідею економічного бронювання від мобілізації в Україні.

Також "Коментарі" писали про, що у Верховній Раді озвучили ціну за бронювання.