У МІ-6 розповіли, скільки території вдалося повернути ЗСУ за місяць контрнаступу

У британській розвідці заявляють, що за місяць Україна повернула більше територій, аніж РФ захопила за рік

За місяць проведення контрнаступальних операцій українські захисники змогли повернути більше територій, ніж російські окупанти захопили за рік. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву глави британської розвідки Річарда Мура, якого цитує CNN.

Річард Мур заявив, що "оптимістично налаштований" з приводу перемоги України у війні проти Росії, тому що раніше росіяни мали динаміку на полі бою, отже, було багато незрозуміло, чого очікувати далі. Тепер Росія втратила динаміку, фактично не просувається на полі бою і не має потенціалу для нових окупацій.

У британській розвідці наголосили, що Україна повернула більше території за місяць, ніж росіяни змогли захопити за рік. На думку Річарда Мура, є мало шансів на те, що російські війська відновлять темп.

Глава британської розвідки також висловив упевненість, що саме Україна має "визначити" кінець війни, адже, за його словами, більшість конфліктів закінчуються певними переговорами.

Зазначимо, глава британської служби зовнішньої розвідки МІ-6 Річард Мур звернувся до росіян із закликом "об'єднати зусилля" з його розвідувальною службою та домогтися того, щоб припинилося кровопролиття.

Читайте також на порталі "Коментарі" - масштабний контрнаступ, який українське командування розпочало минулого місяця проти російських окупаційних сил, справді продовжується і воно обов'язково буде успішним, але тільки треба почекати. Про це в інтерв'ю Reuters заявив голова Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.