У мережу злили дані про пілотів, які запускали ракети по ТРЦ у Кременчуці (фото)

Ракети Кременчуком запустили льотчики 52 гвардійського авіаполку

Російські окупанти, які запускали ракети по ТРЦ у Кременчуці зі стратегічних бомбардувальників Ту-22м3, служать у 52-му гвардійському важкому бомбардувальному авіаційному полку. Ця військова частина 33310 у селищі Шайківка Калузької області, що базується. Як передає портал "Коментарі", цю інформацію оприлюднив проект інформування та розслідувань InformNapalm.

Розслідувачі з'ясували, що на озброєнні цього важкого бомбардувального авіаполку стоять саме ті Ту-22М3, які атакуватимуть ракетами Х-22 торговий центр.

Командує 52-м авіаполком наразі здійснює полковник Олег Тимошин, який і несе безпосередню відповідальність за військові злочини, включаючи обстріл Кременчука та жертви серед мирних жителів. Командиром авіаційного загону в/год 33310 є майор Олексій Іваненко.

Розслідувачі уточнюють, що їхні дані не доводять на 100%, що саме вказані військовослужбовці вчиняли військові злочини, але вони зазнають підозри і ступінь їхньої провини має бути доведений. Якщо вони беруть участь у війні, то мають понести покарання.

Зазначимо, внаслідок ракетного обстрілу збройними силами РФ м. Кременчук Полтавської області повністю зруйновано торговельний центр. Повідомлялося про 18 загиблих, десятки постраждалих.

Рятувальники досі працюють на місці події. Ще одна ракета потрапила до міського стадіону.

Читайте на порталі "Коментарі" - у Путіна знову заговорили про Третю світову війну та про пряме протистояння Росії та НАТО.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Лукашенку прокоментували можливість наступу на Україну.