У Кремлі оцінили спроби Орбана сприяти закінченню війни в Україні

Дмитрій Пєсков відреагував на поїздки Віктора Орбана до України та Росії та його спроби закінчити війну в Україні.

Речник Кремля Дмитрій Пєсков заявив, що Росія високо цінує ініціативу прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана щодо спроб закінчити війну в Україні. За словами Пєскова, угорський лідер намагається зіставити позиції України та Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Дмитрій Пєсков виступи на брифінгу в Кремлі, де оцінив поїздки Віктора Орбана в Україну та Росії.

"РФ високо цінує зусилля Орбана щодо врегулювання конфлікту, він намагається зіставити позиції обох сторін", - сказав Пєсков.

Також речника Кремля запитали, чи передав Путін через Орбана повідомлення для президента США Джо Байдена, який зустрінеться з угорським прем’єром 9 липня на саміті НАТО у Вашингтоні.

"Володимир Путін нічого не передавав через угорського прем'єра Віктора Орбана учасникам саміту НАТО", - відповів Пєсков.

Нагадаємо, що Віктор Орбан на початку липня здійснив перший з початку війни візит до України, де зустрівся з Володимиром Зеленським та запропонував йому змінити підхід до мирних переговорів з Росією та припинити вогонь. Через кілька днів угорський прем'єр відвідав Москву та зустрівся з російським диктатором Володимиром Путіним, якому також запропонував режим припинення вогню на фронті.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Орбан розповів, як Путін відреагував на його пропозицію з припинення вогню. Крім того, відомо, як відповів президент України Володимир Зеленський на подібні заяви угорського лідера.

Також "Коментарі" писали, що аналітики Інститут вивчення війни пояснили небезпеку закликів Орбана до України щодо мирних переговорів з Росією.