Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ISW назвали ділянку фронту, де ситуація для росіян погіршується
commentss НОВИНИ Всі новини

У ISW назвали ділянку фронту, де ситуація для росіян погіршується

Один із російських військкорів стверджував, що українські сили витіснили російські війська з Кліщіївки та намагаються закріпитися у населеному пункті.

16 вересня 2023, 12:15
Поділіться публікацією:

Українські сили звільнили Андріївку та продовжили наступальні операції поблизу Бахмута та на заході Запорізькій області 15 вересня, у Росії бояться загрози від ЗСУ для угруповань у Бахмуті. Про це йдеться у звіті аналітиків ISW.

У ISW назвали ділянку фронту, де ситуація для росіян погіршується

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Американські експерти зазначають, український Генштаб повідомив, що українські сили звільнили Андріївку 14 вересня та досягли невідомого часткового успіху поблизу Кліщіївки. Українська 3-я окрема десантно-штурмова бригада повідомила, що її особовий склад "повністю знищив" російську 72-у окрему мотострілецьку бригаду (3-й армійський корпус) після оточення Андріївки. Також у ЗСУ повідомляли, що звільнення Андріївки відкриває можливості для прориву на південному фланзі Бахмута і що в цьому районі тривають бої.

Як зазначають у ISW, багато російських джерел намагалися або заперечувати, що українські війська звільнили поселення, або применшувати значення його звільнення, стверджуючи, що "повне знищення поселення під час боїв робить український контроль над поселенням тактично незначним".

"Інші російські воїнкори визнали, що тактична ситуація російських військ на південь від Бахмуту погіршується, і висловили стурбованість тим, що українські сили можуть загрожувати російському угрупованню в Бахмуті", — йдеться у звіті.

Також один із військкорів стверджував, що українські сили витіснили російські війська з Кліщіївки та намагаються закріпитися у населеному пункті, тоді як інші стверджували, що російські війська контролюють село. Інший військор стверджував, що українські сили безуспішно намагалися увійти до самого Бахмута з південного заходу.

Крім того, Генштаб України повідомив, що українські війська продовжують наступальні дії на заході Запорізької області і завдають значних втрат російській живій силі та техніці поблизу Вербового (18 км на південний схід від Оріхова).

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді мобілізація до Росії неминуча — що може стримати Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини