У ЄС пояснили, чому не можуть давати Україні більше зброї

Близько 40% продукції зараз йде з Євросоюзу на експорт

В Євросоюзі заявили, що спроможність їх оборонної промисловості дуже велика і швидко досягне мільйон боєприпасів для артилерії за рік. Проте держави ЄС не мають можливості відправляти нашій країні більших обсягів зброї, адже 40% боєприпасів реалізують за межами Європи.

Цю інформацію оприлюднив єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон, інформує DW. Посадовець заявив про це, коли відбувалась сесія запитань і відповідей Європарламенту щодо зобов'язань Євросоюзу відправити Україні мільйон снарядів до березня 2024 року. Бретон сказав, що до кінця 2024-го року їх кількість сягатиме 1,3 – 1,4 мільйона снарядів.

Єврокомісар повідомив, що сам побував на підприємствах з виробництва снарядів в 15 країнах ЄС. Головна проблема тут, що майже 40% вироблених боєприпасів відправляють до третіх країн.

Він зазначив, що Євросоюз має поставити Україну в пріоритет для експорту боєприпасів. Але в Раді ЄС відкидають його пропозиції.

Єврокомісар ще повідомив, що в Євросоюзі тепер прискорюють виробництво озброєння і європейські держави мають можливість відправляти до України більше озброєння, але представники політичного керівництва не проявляють такої волі.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що очільник Пентагону попередив солдатів у Польщі. Міністр оборони США Ллойд Остін під час зустрічі з американськими солдатами в Польщі та заявив, що вони можуть опинитися на лінії фронту, якщо Росія захопить Україну.

Очільник Пентагону Ллойд Остін під час візиту на одну з військових баз у Польщі попередив американських солдатів, що агресія Росії може розширитись і на інші країни. Таким чином солдати США повинні будуть долучитись до війни. Американський генерал пояснив, що цього можна уникнути, якщо Україна за допомогою США та інших союзників зупинить російські війська.