Прикордонна служба назвала методи, якими чоловіки призовного віку виїжджають за кордон щодня

Прикордонна служба назвала, якими методами користуються чоловіки призовного віку, щоб виїхати з України.

Щодня з України виїжджає близько шести тисяч чоловіків призовного віку на усій ділянці західного кордону. Більшість з них це далекобійники, багатодітні чоловіки, супроводжуючі осіб з інвалідністю та самі особи з інвалідністю, повідомив представник ДПСУ Ігор Матвійчук.

Керівник прикордонного контролю Західного регіонального управління ДПСУ Ігор Матвійчук розповів про кількість чоловіків призовного віку, які залишають Україну кожного дня. За його словами 45% це водії вантажних перевезень.

До інших категорій потрапили чоловіки, які могли укласти шлюб з багатодітними матерями, а також супроводжуючі людей з інвалідністю. Саме останню категорію Ігор Матвійчук назвав найбільш "болючою".

За його словами в законодавстві не має детальної схеми контролю таких чоловіків. Наприклад, акт встановлення факту догляду видається будь-якому, тому його легко підробити. Таким чином різні особи можуть виїжджати в різний час по цьому документу.

"То ж з одною особою з інвалідністю можуть виїхати кілька осіб, а перевірити, чи повернулися попередні, неможливо. Ця система потребує вдосконалення", – сказав полковник Ігор Матвійчук під час пресконференції ДПСУ.

Співробітник прикордонної служби додав, що кожного дня системою "Шлях" також виїжджають як волонтери 150-200 чоловіків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в ЗСУ пояснили, коли ТЦК перестануть роздавати повістки на вулицях. За словами представника Сухопутних військ ЗСУ Володимира Фітьо це стане можливим, якщо запрацює електронний реєстр військовозобов'язаних "Оберіг", який змінить процес мобілізації в Україні.

Також Коментарі" писали, що в Міністерстві оборони відреагували на вручення повісток у публічних місцях.