У Держдумі Росії заявили про наближення "великої війни"

У Росії ухвалили поправки до закону, яким розширили можливість збільшення мобілізаційного резерву на два мільйони осіб

Голова комітету з оборони Андрій Картаполов російської Держдуми відчитав депутатів, які намагалися відстояти поправки до закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", що звільняють від призову військовозобов'язаних, які мають на утриманні дитину-інваліда, батьків із трьома неповнолітніми дітьми. При цьому він заговорив про наближення великої війни. Про це повідомляють "Коментарі".

"Ви голосуватимете за збереження комфортного життя ухилянтів, повторної можливості для них стати героями "взяття" Верхнього Ларса (КПП "Верхній Ларс" на російсько-грузинському кордоні, через який до Грузії поїхали росіяни, які не бажали брати участь у війні проти України - ред.), - заявив Андрій Картаполов. - Цей закон написано під велику війну, під загальну мобілізацію. І зараз цією великою війною вже пахне. А ми всі продовжуємо шукати, кого ж нам звідти прибрати, кого ж захистити... Та не буде кого потім захищати!".

Варто зазначити, що Держдума все ж таки змінила правила військового призову в РФ - тепер до російської армії можуть призвати з 18 до 30 років, раніше верхня межа призову становила 27 років.

Відповідно до них, призиватимуть до армії в Росії з 18 до 30 років уже з 1 січня 2024 року.

Спочатку передбачалося, що підвищать як нижню, і верхню межу призовного віку, але, згідно з текстом документа, рамки призовного віку просто розширять. При розширенні меж призовного віку під призов потраплять на 2 млн осіб більше, ніж за збереження попередніх рамок з 18 до 27 років — всього до 9,14 млн осіб.

Тим часом, у Путіна розповіли про пропозицію генсека ООН щодо "зернової угоди".

Гордон звернувся до росіян: "Крим влітку горітиме".

А лікарі виявили, що популярний вітамін загрожує чоловікам на рак простати.