У чому Путін переконав росіян: чому ті почали ще активніше підтримувати війну

За інформацією NYT, росіяни тепер вірять, що вони все роблять правильно і невдовзі переможуть.

Путінський режим намагається нав'язати пересічним громадянам Росії, що війна в Україні – це прообраз війни СРСР із гітлерівською Німеччиною. Причому Кремль намагається подати саме Росію жертвою війни, а не Україну. І, звичайно ж, розповідається, що перемога зовсім близько, але треба всім разом докласти ще більше зусиль. Як передає портал "Коментарі", про це пише The New York Times.

Журналісти зазначають, що протягом першого року повномасштабної війни проти України багато росіян було шоковано вторгненням і відчувало сором через це. Другий рік війни пройшов для росіян у страху перед другою хвилею мобілізації. Але на тлі певних успіхів на фронті та низької ефективності західних санкцій на третій рік війни у Кремля з'явився шанс "продати" росіянам ідею перемоги у цій війні.

"Ми відчуваємо, що перемога близька", - сказав журналістам видання 43-річний Андрій, який приїхав до Москви на святкування 9 травня.

Опитані журналістами росіяни висловлюють схвалення нескінченному правлінню Путіна, пояснюючи це тим, що для розуміння Росії правителю потрібний тривалий термін. Дехто радів з того, що в Росії "нарешті впоралися з проблемою ЛГБТК".

Автори матеріалу наголошують на тому, що росіяни дуже сильно ведуться на все те, що їм розповідають у телевізорі, свідчить їхнє ставлення до подій у "Крокус Сіті Холлі". Майже 40% вважають, що до нього причетні західні спецслужби.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому в РФ знову виявився культ недоімперії: що показало чергове "побєдобесіє". Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню детально проаналізували ситуацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Київ отримав зелене світло: що зміниться у війні, куди тепер можуть завдавати ударів ЗСУ.