У британській розвідці пояснили, чому росіяни взяли паузу в ракетних ударах по містах України

Російська армія накопичує ракети для ударів проти критично важливої інфраструктури України

Російські війська не відмовилися від ідеї завдання масованих ударів по українських містах, росіяни просто чекають на холоди і накопичують запаси ракет, щоб знову розпочати удари, але вже з прицілом по об'єктах критичної інфраструктури України. Як передає портал "Коментарі", про це у Twitter повідомляє Міністерство оборони Великобританії.

У британській розвідці зазначають, що літаки дальньої авіації ВПС Росії не завдавали ударів по Україні з 21 вересня, протягом 21 дня.

За інформацією британських фахівців, такі паузи є чимось незвичайним: остання подібна перерва в ударах відбулася в період з 9 березня по 28 квітня 2023 року, тобто протягом 51 дня. У цьому випадку цілком імовірно, що Росія майже вичерпала свої запаси боєздатних ракетних боєприпасів AS-23 після зимової кампанії проти критично важливої інфраструктури України.

Цього разу, припускають у британській розвідці, швидше за все росіяни намагаються наростити запаси ракет AS-23, а також збільшують запаси інших видів ракет, очікуючи на зниження температури, після чого удари по території України можуть відновитися.

У звіті також йдеться, що останнім часом окупанти зробили ставку на використання безпілотників та на удари по об'єктах, пов'язаних із зерном, на півдні України.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у разі ракетних та дронових ударів РФ по об'єктах енергосистеми України в осінньо-зимовий період у 2023-24 роках – відключення світла ймовірне, але вони не будуть тривалими. Енергосистема адаптувалася до нових реалій та має вистояти, заявив міністр енергетики України Герман Галущенко. Чи згодні з таким твердженням? З чим Україна підходить до нового опалювального сезону? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.