Головна Новини Суспільство Війна з Росією У британській розвідці назвали причину, чому окупанти провалили план Путіна – Сєвєродонецьк не захоплено
commentss НОВИНИ Всі новини

У британській розвідці назвали причину, чому окупанти провалили план Путіна – Сєвєродонецьк не захоплено

Російське командування намагається обмежити втрати, завдані регулярними російськими силами

5 червня 2022, 09:35 comments1390
Поділіться публікацією:

Російська армія мала досить хороший імпульс, який вона набрала, наступаючи на Сєверодонецьк, але завдяки контратакам ЗСУ, які були проведені останні 24 години, наступ загарбників зупинився. Росіяни втратили оперативний імпульс, який вони набрали за рахунок концентрації бойових підрозділів та вогневої потужності. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті британської розвідки в Twitter.

У британській розвідці назвали причину, чому окупанти провалили план Путіна – Сєвєродонецьк не захоплено

Сєвєродонецьк. Фото: з відкритих джерел

У Міноборони Британії зазначають, що на захоплення Сєвєродонецька Росія кинула як російських кадрових військових, так і підконтрольних нею бойовиків "ЛНР". Проблема полягає в тому, що ці війська не мають чіткої координації дій, вони погано навчені і у них не вистачає важкої техніки для наступу.

У британській розвідці наголошують, що залучення проксі-піхоти для зачистки населених пунктів від сили противника – це "почерк" російської армії, яку вона застосовувала під час активних боїв у Сирії. Тоді Кремль покинув сирійських бойовиків на зачистку міських районів.

Лондон припускає, що у Росії серйозно замислилися у тому, що втрати регулярної армії дуже виросли. Тому вирішили кинути на зачистку Сєвєродонецька саме бойовиків ЛНР. Основне завдання мають виконувати вони, а регулярні російські сили мають їм допомагати.

У результаті Сєвєродонецьк, як обласний центр Луганської області, підконтрольний Україні залишається під прапором України. План Путіна про те, щоб захопити до 1 червня всю Луганську область та перейти до захоплення Донецької області знову провалено.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у ППО України новий рекорд: у Генштабі розповіли, скільки ворожих цілей "приземлили" ЗСУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини