У Берліні на акції протесту людям заборонили говорити українською

Поліція Берліна обмежила використання української мови на протесті проти удару по "Охматдиту"

Увечері 8 липня перед посольством Росії у центрі Берліна зібралося близько 900 людей. Люди протестували проти ракетних ударів по Україні, у тому числі по лікарні "Охматдит" у Києві. Але увагу привернув не лише сам мітинг, а й рішення поліції: говорити українською на акції заборонили, дозволили лише німецьку та англійську мови. Про це повідомив BILD.

На мітинг люди принесли квіти та плакати, висловлюючи свою підтримку Україні. Організатором виступу став рух українців у Німеччині "Віче". При цьому в Німеччині немає закону, який забороняв би використовувати українську мову публічно, але поліція наполягла іншими мовами.


Представники "Віче" заявили, що поліція просила їх знайти перекладача, але формальної заборони українською мовою не було. Вони стверджують, що багато учасників погано говорять німецькою, і для них рідна мова — важлива частина їхньої ідентичності.

"Це не правда. Нас просили про це, але жодної підсумкової домовленості не було. Багато українців ще не дуже добре розмовляють німецькою. Мова – це частина нашої ідентичності. І як на зло саме перед посольством РФ багато хто з нас був засуджений до мовчання”, — заявив BILD представник Vitsche.

Раніше "Коментарі" писали, що німецький дизайнер Френк Уайлд також закликав своїх німецьких передплатників організувати протести біля російського посольства в Берліні, щоб "підтримати український народ і нагадати світу про необхідність постачання озброєнь".

Читайте також на порталі "Коментарі" - 8 липня російська ракета вдарила по лікарні "Охматдит". За інформацією міністерства охорони здоров'я, повну руйнацію отримав корпус токсикології з відділенням хронічних та гострих інтоксикацій (де дітям проводять діаліз) ПДВ "Охматдит". та інші приміщення.