У Байдена назвали причини повільного контрнаступу України

Джон Кірбі заявив, що ЗСУ зіткнулися з добре продуманою обороною росіян на захоплених територіях

Просування українських військ відбувається повільніше, ніж раніше планував Київ та його союзники, але на те є об'єктивні причини. Головна з яких полягає в тому, що росіяни перед контрнаступом ЗСУ теж часу не втрачали і добре підготувалися до оборони, адже знали, що на них чекає. Як повідомляє портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив представник Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

"Сам президент Зеленський публічно виступив минулого тижня, сказавши, що це відбувається повільніше в деяких сферах, ніж йому хотілося б. Він має право приймати рішення та віддавати накази", - зазначив Кірбі.

За його словами, росіяни багато інвестували за останні шість, вісім місяців у оборонні можливості. У деяких випадках вони мають три лінії оборони в глибину. Вони знали, що українці збираються повертати територію навесні та влітку, і вони працювали над підготовкою до цього.

Крім того, зазначив представник Ради нацбезпеки Білого дому, з погляду військової справи вести наступ важче, ніж оборонятися. І те, що українці зіткнулися з добре підготовленою обороною росіян, трохи сповільнило їх.

Водночас Кірбі не зміг відповісти на запитання, чи послабив якось російську оборону невдалий заколот ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина у вихідні.

Представник Білого дому вважає, що про якісь наслідки того просто зарано знати.

Кірбі також наголосив, що поки в Росії тривали події, пов'язані з походом "Вагнера" на Москву, в Україні знаходилися десятки тисяч російських військових, техніки та інших можливостей - повітряних, наземних та морських - і точилися запеклі бої.

Він також додав, що США поки що не мають наміру якось зосереджуватися на аналізі "внутрішніх справ Росії", а продовжуватимуть бути зосередженими на підтримці України.

Читайте також на порталі "Коментарі" - ЗСУ розпочали контрнаступальні операції: ISW розкрив деталі.