У Байдена готують запит на додаткове фінансування для України: подробиці

Запит Адміністрації Байдена буде готовий до розгляду Конгресом цієї осені

Білий дім працює над тим, щоб сформувати запит про додаткове фінансування України, який, швидше за все, буде готовий до розгляду Конгресом цієї осені. Як передає портал "Коментарі", про це повідомив начальник відділу закупівель армії Даг Буш, повідомляє "CNN".

Буш розповів, адміністрація Байдена "працює над пакетом для розгляду Конгресом цієї осені". Поки що про деталі говорити зарано, бо всі пропозиції спочатку має підтримати Адміністративно-бюджетне управління.

Начальник відділу закупівель армії вважає, що Білий дім підготує все, як треба, і в результаті додаткових складнощів не з'явиться.

"Ми матимемо дуже сильні аргументи і, сподіваюся, отримаємо підтримку Конгресу про продовження фінансування – зокрема, для збільшення виробництва боєприпасів та закупівлі боєприпасів для підтримки України", – сказав Буш.

Раніше у ЗМІ потрапила інформація про те, що Вашингтон має намір оголосити про надання $200 млн нової військової допомоги Україні вже у вівторок, 8 серпня.

Читайте також на порталі "Коментарі" - українські наступальні дії, які тривають третій місяць, стикаються з масою складнощів. Одна з них – тотальне замінування росіянами територій, причому з використанням мінних траншів та інших пасток. І хоч українська артилерія та надане союзниками ракетне озброєння серйозно зменшують сили та засоби супротивника, нам все ще катастрофічно не вистачає авіації, а також ракет великої дальності типу ATACMS. При цьому держсекретар США Ентоні Блінкен запевняє, що союзники надали "все, що потрібно" для успішного контрнаступу ЗСУ. Чи так це? Про що говорить ситуація на фронтах зараз – і військовому, і дипломатичному? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.