Тягнули до останнього: який вердикт щодо військових злочинів в Україні оголосили в ООН

В ООН заявили, що моніторинг підтвердив "серйозні порушення міжнародного гуманітарного права та військові злочини"

В ООН таки визнали, що російські загарбники скоїли військові злочини під час повномасштабного вторгнення в Україну. Верховний комісар з прав людини Фолкер Тюрк заявив, що Москва не вжила заходів для захисту цивільного населення. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Guardian.

Фолкер Тюрк зазначив, що Росія "значно не змогла захистити цивільних осіб і є ознаки того, що російські сили вчинили військові злочини в Україні".

"Російська Федерація значною мірою не вжила адекватних заходів для захисту цивільних осіб та цивільних об'єктів від наслідків їх атак", - цитує представника ООН видання The Guardian.

Фолкер Тюрк зазначив, що моніторинг продемонстрував "грубі порушення міжнародного права прав людини, серйозні порушення міжнародного гуманітарного права та військові злочини насамперед з боку військових РФ".

Читайте також на порталі "Коментарі" - президента РФ Володимира Путіна поєднує з колишнім генсеком СРСР Йосипом Сталіним ненависть до України та українців. Сталін свого часу влаштував Голодомор в Україні, вбивши мільйони цивільних. Тепер Путін має таку ж мету, розв'язавши війну проти мирної держави в 21 столітті. Таку заяву зробив глава американської делегації при ООН посол Лінда Томас-Грінфілд.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому ООН – формальна та неефективна організація: що може змінити ситуацію. Експерти детально проаналізували ситуацію.