Три "гарячі точки" на передовій: Залужний приїхав на фронт із новими завданнями

Керівники Генштабу ЗСУ провели плідну роботу з командувачами напрямками

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив про те, що відвідав зони відповідальності двох оперативно-стратегічних угруповань військ.

Головком та начальник Генерального штабу Сергій Шаптала кілька днів працювали в зонах відповідальності оперативно-стратегічних угруповань військ "Таврія" і "Одеса", інформує він у власному Telegram.

"Провели плідну роботу з командувачами напрямками та командирами бригад, які виконують завдання в Донецькій, Херсонській та Запоріжжі. Погодили кроки для підвищення ефективності застосування військ на основі наявних ресурсів та оперативної обстановки", - зазначив Валерій Залужний.

"З командувачем Військово-морськими силами Олексієм Неїжпапою "детально опрацювали питання щодо ситуації в акваторії Чорного моря", - додає Головнокомандувач ЗСУ.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Залужний планував масштабний наступ на Крим. У 2022 році головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний планував провести військову операцію, щоб відрізати сухопутний коридор РФ до Криму, однак отримав відмову від США, стверджує американський журналіст з українським корінням Ярослав Трофимов.

США та інші союзники надали важку військову техніку Україні у 2023 році, однак контрнаступ не виправдав очікувань, адже Росія мала час на підготовку оборони. Однак, Ярослав Трофимов у своїй книзі "Наші вороги зникнуть" пригадує ситуацію, яка могла б змінити війну в Україні.

За словами Трофимова Валерій Залужний та Володимир Зеленський поділились з західними партнерами планами наступу у бік Азовського моря через Запорізьку область. Таким чином Трофимов вказує, що ЗСУ могли "позбавити Москву її найбільшої нагороди у війні" — сухопутного коридору у Крим.