Третина із 350 гаубиць західного виробництва, переданих Україні, вже у неробочому стані, – NYT

США організували в Польщі ремонтну базу для артилерії з України, яка виходить з ладу на війні

Пентагону довелося організувати на території Польщі пункт ремонту західного артилерійського озброєння, яке постачається Україні для підтримки у війні проти Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє рейтингове видання "The New York Times".

За інформацією ЗМІ, американські оборонні відомства постійно аналізують дані щодо стану техніки, що передається Україні. На сьогоднішній день можна сказати, що третина приблизно з 350 гаубиць західного виробництва, переданих Україні, перебувають у неробочому стані. Оскільки проводити якісний ремонт артилерії в польових умовах досить складно, пише NYT, це стало пріоритетом для Європейського командування Пентагону, яке створило ремонтний центр у Польщі.

За інформацією видання, ремонтний центр у Польщі не був організований з перших днів повномасштабної війни. Він почав працювати останні кілька місяців. Після того, як техніка проходить потрібне ремонтне обслуговування, вона повертається назад українцям на фронт.

Стан української зброї є предметом пильної уваги з боку американських військових чиновників, зазначає NYT.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Кремлі емоційно відреагували на слова президента України Володимира Зеленського про неминуче повернення українського Криму.

Також видання "Коментарі" повідомляло – в Інституті вивчення війни розповіли, чому Москва частіше почала погоджуватися на обмін полоненими, що стало переломним моментом у російсько-українській війні.