Торопець №2: Генштаб прокоментував удар по арсеналу зі снарядами у Брянській області

Генштаб підтвердив удар по арсеналу зі снарядами КНДР у Брянській області

Вночі, 9 жовтня, Сили оборони успішно атакували 67-й арсенал Головного управління ракетно-артилерійського Міністерства оборони Росії, який розташований у Брянській області. Зокрема там зберігалися снаряди з Північної Кореї. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у Facebook Генерального штабу Збройних сил України.

Зазначається, що атаку було здійснено підрозділами Сил безпілотних систем ЗСУ у взаємодії з іншими складовими Сил оборони.

"За наявною інформацією на території складу зберігалися боєприпаси до ракетно-артилерійського озброєння, у тому числі й ті, що надійшли з КНДР, а також керовані авіаційні бомби. Значна частина з них розміщувалася просто неба", - пише Генштаб.

Під час атаки було зафіксовано вибухи на території об'єкту. Зокрема, місцева влада перекрила дороги в районі арсеналу.

Результати бойової роботи поки що уточнюються.

"Поразка подібних арсеналів створює серйозні логістичні проблеми для російської армії, що суттєво знижує наступальний потенціал окупантів на загрозливих напрямках", - додав Генштаб.

Читайте також на порталі "Коментарі" - цієї ночі в Брянській області (РФ) місцева влада традиційно звітувала про "віддзеркалення" атаки дронів. Водночас біля міста Карачів сталася пожежа і лунають потужні вибухи, ймовірно через попадання по великому складу боєприпасів. Про це повідомляють російські ЗМІ та Telegram-канали.

У ряді телеграм-каналів зранку були опубліковані кадри, як стверджується, із Карачова, де можна побачити заграву від вогняної НП та почути звуки, схожі на детонацію. Біля цього населеного пункту, за відкритими даними, знаходиться арсенал Головного управління ракетно-артилерійського Міноборони РФ (ГРАУ) з різними боєприпасами.