The Times розповіло, чому війна в Україні стає небезпечнішою

Видання зазначає, що все більше людей гинуть на війні

Зовсім нещодавно стало відомо, що на війні в Україні загинув відомий український артист Артем Ковбасинський, а нині прийшла сумна звістка про загибель 29-річного колишнього ірландського солдата Роберта Дігена. І ймовірність смерті на фронті, за словами деяких експертів, з кожним днем збільшується в рази. Так відбувається, в тому числі, через нерішучість західних союзників. Як інформує портал "Коментарі", про це пише "The Times".

Видання зазначає, Дігена було вбито 19 вересня в районі Куп'янська, недалеко від Харкова. В матеріалі зазначається, що ірландський доброволець прикривав відхід своїх побратимів із підрозділу "Стугна", коли був застрелений під час запеклого ближнього бою. Його тіло досі не знайдено.

ЗМІ уточнює, що Роберт став п'ятим ірландцем, який загинув в Україні. У той час як уряди США і Європи продовжують обговорювати, чи варто відправляти в Україну далекобійні ракети, важкі артилерійські системи та інше життєво необхідне обладнання, продовжують гинути люди, підкреслюють у матеріалі.

Ця нерішучість призводить до жертв, попереджає аналітик з питань оборони Деклан Пауер.

"Роберт Діген був убитий, намагаючись захистити своїх товаришів під час їхнього відступу. В інших ситуаціях у них була б підтримка з повітря або артилерійська підтримка, щоб прикрити цей відступ. Україні потрібно більше обладнання та підтримки, щоб запобігти більше смертей, подібних до загибелі Дігена", – говорить аналітик.

Колишній прем'єр-міністр Ірландії Мартін Міхол заявив, що людям, які не мають жодної військової підготовки, не потрібно вирушати на війну в Україну. Видання повідомляє, що понад 50% піхотинців отримують поранення або гинуть протягом кількох днів після потрапляння на фронт.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чому Путін так боїться ударів углиб РФ: чи може це змінити хід війни.

Також видання "Коментарі" повідомляло - The Times вже знає, чи дав добро Байден Зеленському на удари ракетами по Росії.