Головна Новини Суспільство події The Times вже знає, чи дав добро Байден Зеленському на удари ракетами по Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

The Times вже знає, чи дав добро Байден Зеленському на удари ракетами по Росії

The Times вважає, що Зеленський залишить США без дозволу на удари американськими ракетами по Росії

сьогодні, 13:44
Поділіться публікацією:

Візит президента України Володимира Зеленського до США завершиться не дуже оптимістичною нотою. Адже український лідер не отримає дозволу на використання західних ракет для ударів по Росії. У Зеленського вже відбулася пряма розмова з головою Білого дому Джо Байденом та віце-президентом Камалою Гарріс, під час якої він просив зняти обмеження на постачання Storm Shadow та ATACMS, але змін у позиції США не було. Вашингтон відповів Києву категоричною відмовою. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Times.

The Times вже знає, чи дав добро Байден Зеленському на удари ракетами по Росії

Володимир Зеленський та Джо Байден. Фото: сайт Офісу президента

Зазначається, що американський лідер запевнив Зеленського, що підтримка України продовжиться, включаючи новий пакет допомоги у розмірі майже 8 мільярдів доларів і постачання високоточних керованих бомб JSOW, які допоможуть завдавати ударів по російських силах. Проте, ці ракети не дозволять Україні вражати цілі на території Росії, що, на думку Києва, необхідно для порятунку цивільного населення.

Західні країни досі дозволяли Києву використовувати ці ракети лише для завдання ударів по російських військ у прикордонних районах. Зеленський також мав оприлюднити свій план перемоги у війні, яка триває вже два з половиною роки.

Однак жодних змін у позиції Вашингтона щодо використання ракет далекого радіусу дії оголошено не було, і це сталося менш ніж через добу після того, як російський диктатор Володимир Путін попередив, що великомасштабна повітряна атака на Росію з боку України, що підтримується Заходом, може викликати ядерну відповідь.

ЗМІ звертає увагу, що Володимир Зеленський також провів переговори на Капітолійському пагорбі, де обговорював із сенаторами необхідність далекобійних ударів для посилення позицій України перед мирними переговорами. У свою чергу колишній президент США Дональд Трамп продовжує критикувати підтримку України, заявивши, що у разі своєї перемоги припинить військову допомогу Києву.

Читайте на порталі "Коментарі" — військова допомога Україні від партнерів на 2025 рік перебуває під загрозою: Bloomberg назвав причину.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини