The Times дізнався, що відіграло ключову роль в успішному прориві України до Курської області

Українські дрони зробили атаку можливою, спочатку показавши, де штурм буде успішним.

Безліч безпілотників є ключем до російського вторгнення України до Курської області Росії. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Times.

Зазначається, що безпілотники зробили атаку можливою, спочатку показавши де штурм буде успішним, а тепер допомагаючи ізолювати російські війська на землі.

У лісі українські солдати зібралися навколо екранів із зображеннями з Росії. "Пташки" бачать усе, що роблять росіяни. Координатори наголосили, що інформацію передають команді, яка керує HIMARS.

Коли українські війська розпочали вторгнення в Курську область Росії, захопивши сотні квадратних км російської території, це стало можливим завдяки безпілотникам, подібним до моделі Phantom британського виробництва, які передали важливі розвідувальні дані та вказували, де і коли вдасться наземний штурм.

Рої безпілотних літальних апаратів-перехоплювачів заглушили радіоелектронний захист Росії, дозволивши українській бронетехніці прорватися та зайняти анклав, який може стати розмінною монетою для України у майбутніх територіальних переговорах.

"Пташки" тепер допомагають ізолювати відчайдушні російські сили на землі, змушуючи їх здатися. Президент Володимир Зеленський називає це "поповненням обмінного фонду".

Сотні російських військовослужбовців, більшість із яких юнаки термінової служби без жодного досвіду бойових дій, були взяті в полон після того, як українські війська перейшли кордон 6 серпня. У перші дні наступу під Курськом Україна хвалилася, що збирала щонайменше 150 полонених на день, більшість із яких здалися без бою.

Журналісти наголошують, полон призовників став серйозною проблемою для Володимира Путіна, оскільки стурбовані матері, потужна політична сила у попередніх конфліктах, відчайдушно лобіюють визволення своїх синів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чи були таємні переговори України та РФ щодо припинення вогню: чому стало відомо про це зараз.