The Times дізнався про нові деталі плану перемоги Зеленського: що хоче Україна замість вступу до НАТО

Президент хоче отримати конкретні гарантії для України від партнерів

План перемоги президента України Володимира Зеленського, який він представить президенту США Джо Байдену, не передбачає швидкого вступу України до НАТО, але в ньому є пропозиція створити аналог п'ятої статті альянсу. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання The Times.

ЗМІ зазначає, що план перемоги Володимира Зеленського гарантії безпеки для України від країн Заходу пропонують "аналогічні пакту про взаємну оборону при вступі до НАТО".

Також у плані передбачено міжнародну фінансову допомогу для відновлення економіки.

Окремим пунктом йде надання сучасних озброєнь від Заходу, а також продовження операції ЗСУ у Курській області.

Зазначається, що Володимир Зеленський вимагатиме таких гарантій безпеки від Джо Байдена, які не зможуть у майбутньому зазнати впливу Дональда Трампа, якщо той переможе на виборах президента США. Автори матеріалу зазначають, що це робиться, щоб не допустити примусу України до невигідної мирної угоди.

Читайте також на порталі "Коментарі" - план перемоги Зеленського: Михайло Подоляк розкрив основні пункти.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент України Володимир Зеленський вже оголосив, що має намір цього тижня представити план перемоги президенту США Джо Байдену, а також показати його кандидатам у президенти Камалі Гарріс та Дональду Трампу. Але що це може дати, якщо Джо Байден вже фактично став, як кажуть на Заході "кульгавою качкою" і навряд чи зважиться приймати важливі рішення, а Гарріс і Трамп ще не уповноважені приймати якісь рішення? Які очікування від візиту Зеленського до США? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.