Терміново потрібні снаряди для України: з ким США ведуть переговори

Штати ведуть переговори з Грецією щодо закупівлі артснарядів для України

США ведуть переговори з Грецією щодо можливості продажу 75 тисяч артилерійських снарядів із запасів Збройних сил країни. Переговори ведуться у рамках зусиль Вашингтона щодо поповнення боєприпасів України, що відбиває широкомасштабну військову агресію РФ. Як передає портал "Коментарі", про це пише видання "Ekathimerini".

Зазначається, що загальна ціна, погоджена Афінами, становить 47 мільйонів доларів. Передбачається, що Штати закуплять загалом: 50 тисяч грецьких снарядів калібру 105 мм, 20 тисяч снарядів калібру 155 мм, 5 тисяч більших снарядів калібру 203 мм.

За даними грецького видання, переговори перебувають на завершальній стадії і дуже ймовірно можна сказати, що угода відбудеться.

Раніше у серпні грецькі ЗМІ повідомляли, що грецька компанія Hellenic Defence Systems веде переговори з міжнародними виробниками боєприпасів для участі у програмі виробництва снарядів 155 мм калібру для підтримки України та поповнення запасів ЄС.

Читайте також на порталі "Коментарі" - міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підтвердив озвучену раніше агентством Bloomberg інформацію, що обіцяного ЗСУ до весни-2024 мільйони боєприпасів від ЄС не буде. Щоправда, Кулеба запевняє, що справа тут не у зниженні політичної підтримки України, а у жалюгідному стані оборонної промисловості та складів ЄС. Тим часом канцлер Німеччини Олаф Шольц запевняє, що постачання зброї Україні здійснюватиметься стільки, скільки потрібно. Плюс – ЄС працює над програмою 50 млрд євро допомоги для України, яка блокується прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном, який відверто підігрує Кремлю. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" ситуацію із підтримкою Євросоюзом нашої країни у війні проти Росії останнім часом, а також про перспективи такої підтримки.