Головна Новини Суспільство Війна з Росією Тепер біда не лише від «Шахедів»: у ЗСУ розповіли, чим росіяни дедалі частіше атакують Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Тепер біда не лише від «Шахедів»: у ЗСУ розповіли, чим росіяни дедалі частіше атакують Україну

Росіяни все частіше використовують дешеві БПЛА, зокрема "Гербера"

сьогодні, 14:40
Поділіться публікацією:

Російські загарбницькі війська дедалі частіше, крім "Шахедів", використовують дрони невстановленого типу. Але вони часто потрапляють під вплив українських засобів радіоелектронної боротьби і падають на землю, не завдаючи шкоди. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "УП" розповів в.о. начальника управління комунікацій командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат.

Тепер біда не лише від «Шахедів»: у ЗСУ розповіли, чим росіяни дедалі частіше атакують Україну

Дрон

Зокрема, Ігнат оцінив результати протиповітряного бою в ніч проти 5 жовтня. Він уточнив, що нині було збито лише три "Шахеди", решта 10 БпЛА були локально втрачені у південних та північних регіонах. З високою ймовірністю, це могли бути дрони інших типів, ідентифікація яких, при виявленні, проводиться фахівцями землі.

Зокрема, росіяни все частіше використовують дешеві БпЛА, зокрема "Гербера", які виробляються ворогом у трьох варіантах: дрон радіоелектронної розвідки, камікадзе, чи хибна мета. Як писало видання Defence Express, це дрон, який має фюзеляж із пінопласту і зібраний із досить низькою культурою виробництва, тому може "припиняти своє існування" самостійно, тобто падати.

У той же час Повітряні сили нагадують, що будь-яка повітряна мета ворога — лише точка, маркер на моніторах ППО, точно з'ясувати, що саме летіло і яке було корисне навантаження, можна лише уламками на землі.

У Повітряних силах також пояснили, що термін "локаційно втрачено" використовується щодо тих цілей термін, який зникає з радарів, а це, у свою чергу, означає, що вони або вичерпали запас палива, або впали під впливом засобів РЕБ Сил оборони.

Читайте також на порталі "Коментарі" – окупанти змінили тактику застосування ударних дронів: наслідки масованого обстрілу Києва.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Китай зазнає в Україні бойових дронів: скандальних подробиць.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини