ТЦК будуть виписувати повістки по-новому: що змінив Кабмін

Тепер у ТЦК зможуть підписувати повістки за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

Кабінет міністрів України ухвалив постанову щодо зменшення паперового навантаження на ТЦК та централізованого друку повісток. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Відповідно до постанови, тепер ТЦК зможуть формувати повістки за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів, що значно спрощує та прискорює процедуру.

Раніше операторам ТЦК доводилося вручну виписувати повістки, що займало багато часу та ресурсів. Зараз цей процес стає централізованим: повістки можна формувати та роздруковувати за допомогою реєстру "Оберіг".

Також працівники ТЦК зможуть підписувати повістки за допомогою кваліфікованого електронного підпису.

Ці нововведення дозволять зменшити паперове навантаження на ТЦК та оптимізувати процеси військового обліку, підвищуючи їхню ефективність.

"Варто зазначити, що спосіб оповіщення військовозобовʼязаних не змінився — повістки й надалі будуть вручатися особисто або надсилатися засобами пошти", — пояснили у Міноборони.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Міноборони зробили нову заяву про електронні повістки. Наразі у Міністерстві оборони не працюють над впровадженням електронних повісток. Для цього необхідно ухвалити відповідне законодавство.Таку заяву в інтерв'ю "NV" зробила заступник міністра оборони Катерина Чорногоренко.

За її словами, доки не буде ухвалено законодавство, робота над електронними повістками не може розпочатися. На запитання, чи підтримує заступник міністра оборони ідею електронних повісток, вона заявила, що це можливе лише за умови, що від ідеї до ухвалення закону пройдуть абсолютно всі нормотворчі процедури.