Таких втрат Росія ще не зазнавала: розвідка Естонії назвала фатальний для росіян місяць

Путінським режим, як і раніше, не рахується з втратами на війні

У жовтні російська загарбницька армія могла втратити на війні проти України рекордну кількість живої сили. Як інформує портал "Коментарі", про це повідомили у Центрі військової розвідки Естонії, пише ERR.

Видання наводить заяву заступника начальника центру Янека Кессельманна, який повідомив, що війська РФ просуваються на фронті завдяки масованим обстрілам, неприцільному вогню та "брудним атакам", в яких вони цинічно витрачають живу силу.

"Втрати Росії досить високі. І цей місяць, схоже, буде одним з найбільших за втратами. За нашими оцінками, ворог втратить близько 40 тисяч солдатів, як пораненими, так і вбитими", – йдеться у повідомленні.

За словами військового, окупанти продовжують наступати вздовж усієї лінії фронту, здійснюючи в середньому 178 обстрілів на добу. Вони не заходять у населені пункти, а оточують та знищують їх.

У Курській області українські підрозділи продовжують проводити маневри та влаштовувати засідки проти російських військ. Крім того, країна підтверджує перебування на території Російської Федерації від 10 до 12 тисяч військових КНДР.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у вересні 2024 року Росія запустила понад 1300 дронів-камікадзе територією України. Це найбільша кількість безпілотних літальних апаратів, запущених за місяць із початку конфлікту. Про це йдеться в оновленому зведенні Міністерства оборони Великобританії у X (Twitter).

"Виходячи з поточних показників, майже напевно, що Росія перевершить це число у жовтні 2024 року", - йдеться у повідомленні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – завдяки українським військовим Росія встановила новий рекорд за втратами на війні в Україні. За один тиждень Росія втратила понад 10 тис. солдатів особового складу, що стало найвищим показником з початку повномасштабного вторгнення в Україну.