Головна Новини Суспільство Війна з Росією Таких санкцій ще не було: що тепер чекає на тіньовий флот Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Таких санкцій ще не було: що тепер чекає на тіньовий флот Путіна

Британія ввела санкції проти 22 російських танкерів

сьогодні, 16:02
Поділіться публікацією:

17 жовтня Великобританія запровадила санкції проти групи "Русгазвидобування" (РГД) та 22 російських танкерів, з яких 18 – нафтові, а ще чотири – танкери для перевезення зрідженого природного газу (LNG). Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомило британське міністерство закордонних справ.

Таких санкцій ще не було: що тепер чекає на тіньовий флот Путіна

Санкції проти тіньового флоту РФ. Фото з відкритих джерел

Це "найбільші санкції проти тіньового флоту Путіна на сьогоднішній день", йдеться у заяві. Загальна кількість нафтових танкерів, що потрапили під санкції, досягла 43.

"Тіньовий флот намагається підірвати санкції і є явною та реальною небезпекою. Це екологічні ризики, такі як розливи нафти внаслідок кричущого порушення основних стандартів безпеки, а також ризики безпеки світової торгівлі", – йдеться у заяві британського МЗС.

Зокрема під британські санкції потрапили чергові танкери Радкомфлоту. Це Ns bora, Atlas, Moscowsky prospect, Ns arctic, Callisto, Scf baikal, Scf samotlor, Suvorovsky prospect, Eastern pearl, Kudos stars, Sea fidelity, Stratos aurora, Turbo voyager, Azure celeste, Varuna, Sai baba, Artemis та Antaeus.

У списку також чотири російські LNG-танкери: Velikiy Novgorod, Mulan, Everest Energy та Marshal Vasilevskiy (універсальне судно газовоз та регазифікатор).

Зазначається, що група "Русгазвидобування" разом із Газпромом контролює компанію "Русгазальянс" – оператора трьох газових родовищ у Ямало-Ненецькому автономному окрузі із запасами понад 450 млрд кубометрів. Власники РМД невідомі. До 2016 її співвласником був російський бізнесмен Аркадій Ротенберг.

У лютому 2024 року Великобританія запровадила санкції проти проекту "Арктик СПГ-2", а в липні розширила санкції проти російського "тіньового флоту".

26 вересня уряд Британії запровадив нові санкції проти Росії – проти судів та компаній, що транспортують російську ЗПГ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Боррель розповів, якою має бути відповідь Заходу на обхід антиросійських санкцій.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини