Створили "вікно можливостей" для ухилянтів. У ЗСУ розкритикували підхід уряду до бронювання

Хаотичне бронювання дозволяє ухилянтам уникати мобілізації

Видача права на бронювання від мобілізації співробітникам компаній, які насправді не є критично важливими для економіки та оборони України, створює "вікно можливостей" для ухилянтів, які в такий спосіб уникають призову до лав української армії.

За словами заступника командира Третьої штурмової бригади, майора ЗСУ Максима Жоріна, надання права бронювати співробітників різноманітних компаній дає можливість ухилянтам обходити законодавство про мобілізацію.

"Головна проблема бронювання в таких компаніях, як Glovo чи Favbet - перетворення їх на чергове "вікно можливостей" для особливо розумних, які не хочуть йти до армії. Там вже поховалися ухилянти, бо мають можливість обійти закон та не оформлюватися офіційно", - наголосив Максим Жорін.

При цьому офіцер ЗСУ відмітив з іронією кардинальну зміну тлумачення поняття "критична інфраструктура".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники досягли локальних успіхів у Харківській області, розповів командувач Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі. Водночас, за словами Крістофера Каволі, росіяни не мають сил, які б дозволили їм здійснити стратегічний прорив. Генерал висловив впевненість, що ЗСУ втримають оборону на фронті.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що РФ і Китай намагаються представити зустріч Володимира Путіна і Сі Цзіньпіна як мирну ініціативу, однак насправді вони готуються до протистояння із Заходом, пише видання The Telegraph. Видання зазначає, що у коментарях на камери перед закритими переговорами два лідери говорили про глобальну стабільність і вирішення конфліктів, таких як війна в Україні, але коли вони сіли за стіл для переговорів у четвер вранці, стало зрозуміло, що там не все про мир.