Стало відомо, за яких умов Сили оборони вийдуть з Курської області

Якщо диктатора Путін прийме рішення перекинути із східного фронту війська в Курську область, то ЗСУ можуть вийти звідти

Збройні Сили України зупинили наступ російської армії в Курській області, який почався лише кілька днів тому. Подальший розвиток ситуації в цьому регіоні залежатиме від рішення військово-політичного керівництва Росії щодо можливого перекидання військ, повідомив в ефірі 24 каналу військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Роман Світан.

За його словами, нині ситуація в Курській області стабілізувалася, хоча росіянам вдалося досягти часткових успіхів, захопивши один із населених пунктів. Росія, тимчасово призупинивши літню операцію на Східному фронті, може передислокувати достатню кількість військ на Курщину. Якщо Кремль вирішить перекинути близько 50 тисяч військових зі Східного напрямку, це може змусити українські сили оборони відійти на територію України, вважає експерт.

Водночас, за словами Світана, навіть у разі відступу українські війська продовжуватимуть виконувати своє основне завдання – стримуватимуть значні сили росіян на лінії фронту, що зменшить тиск на такі міста, як Покровськ, Курахове та Вугледар.

"Знімемо тиск з цього напрямку. Втім, все залежатиме від того, яке рішення ухвалять росіяни. Якщо не наважаться перекидати війська на Курщину, то доля ворожого угруповання у районі Снагості – туманна, адже на них насуваються хмари", - відзначив експерт.

У такому разі, додає Світан, Сили оборони України зможуть оточити російські війська, використовуючи річку Сейм та операцію в напрямку Глухів – Рильськ. Приблизно 3 – 4 тисячі російських солдатів між Тьоткіно і Суджею опиняться в повному оточенні. Варто також зазначити, що російська влада в Рильську вже ухвалила рішення про евакуацію цивільного населення в бік Глухова.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ЗСУ пропонують вийти з Курської області на камери, і таким чином залишитися непереможними.