Стало відомо, яким чином Захід покращує позиції України перед переговорами з РФ

Захід готує Україну до переговорів з РФ, які можуть відбутися після глобального саміту миру, вважає політексперт Олександр Кочетков. Зокрема, робить все, щоб покращити переговорні позиції України

Уже через кілька тижнів відбудеться Глобальний саміт в миру в Швейцарії і союзники України почали до нього готуватися, вважає політичний експерт Олександр Кочетков.

За його словами, всі розуміють те, що після саміту будуть переговори із терористичною РФ, і тому Захід почав покращувати переговорні позиції України. Проте не на полі бою, а з допомогою влаштування воєнно-дипломатичних демаршів.

Як каже експерт, мова йде про дозвіл використовувати західну зброю по території РФ. В цьому питанні, за його словами, Європа демонструє рішучість, залишилося дочекатися позиці Сполучених Штатів. При цьому він вважає, що дозвіл від США буде, хоча, можливо і не публічний.

За словами експерта, вже зараз ракети американського "Петріота" збивають ворожі літаки над територією Росії. І протирадіолокаційні американські ракети "Харм" роблять те ж саме з ППО ворога, бо вони наводяться не за координатами, а безпосередньо на ціль, тому їм байдуже, перетинають вони кордон чи ні.

Ще важливіше, додає Кочетков, що передача Швецією літаків дальньої радіолокаційної розвідки, забезпечує ВСУ можливість самостійно визначати координати цілей на весь радіус дії тих ракет, що нам надають. Як і керувати діями всіх наших літаків.

"Таким чином, натяк недоімперії прозорий: якщо продовжуєте агресію, то технологічна перевага ВСУ на полі бою може стати більш вагомою. Кремль у відповідь через своїх політичних шнурків пообіцяв "демонстраційний ядерний вибух у прямому ефірі", - відзначив експерт.

Отже, за його словами, партнери України, особливо в Європі, потихеньку приходять до тями, але до повноцінного союзництва нам ще далеко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на Заході стривожили заявою про те, що Путін може перемогти.