Головна Новини Суспільство Війна з Росією Стало відомо, як у ЄС планують зупинити війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як у ЄС планують зупинити війну в Україні

У ЄС хочуть запропонувати Україні черговий «Мінськ» із припиненням вогню та втратою територій

сьогодні, 13:03
Поділіться публікацією:

Європа давно розучилася в принципі вирішувати питання конфліктів, навіть щодо Югославії ключову роль відігравали США, вважає військовий, політолог Кирило Сазонов. За його словами, Європа конфлікти вміє максимум згладжувати та заморожувати.

Стало відомо, як у ЄС планують зупинити війну в Україні

Війна в Україні

"І ось це настільки в їхньому стилі рішення! Транзит газу в обмін на відмову Москви бити по цілям не в прифронтових регіонах України. І погроза дати Україні більше зброї та довгоочікуваний дозвіл бити, якщо Кремль упреться", — каже Сазонов.

За його словами, якщо вийде, то в Європі порушуватимуть питання про припинення вогню.

"Далі переговори про припинення, наприклад, вогню з арти та РСЗВ. І КАБи. Потім переговори та припинення вогню. Тобто 2015 рік. Так, перспективи погані, але! Погані для України, а не для ЄС. А головне, зараз ця європейська дипломатія зможе заявити, що зупинила війну. Для виборців чудово. А загадувати надовго вони вже не вміють", – каже військовий.

Щоправда, за його словами, є дуже велике питання в тому, чи український народ погодиться на нові мінські угоди, адже зараз зовсім не 2014 і не 2015 рік.

"Все зайшло надто далеко, Росія скоїла надто багато злочинів. Занадто багато, щоб пояснити людям усі плюси від припинення вогню. Ще й із втратами територій, з яких Кремль не піде. Отже, сценарій може комусь і сподобається, але реалізувати його практично нереально", — заявив Сазонов.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що прем'єр Угорщини Віктор Орбан наляканий планом перемоги України, а також можливістю відновлення нею ядерного потенціалу. При цьому Орбан заявив, що потрібно припинити стріляти та закликав Київ негайно розпочати переговори з Москвою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини