Стало відомо, скількох українців росіяни взяли в полон у Вовчанську, що з ними роблять

Російські терористи беруть в полон мешканців Вовчанська, тримають їх у підвалах та допитують, повідомив в ефірі телемарафону голова Слідчого управління ГУНП у Харківській області Сергій Болвінов

За інформацією Сергія Болвінова, російські загарбники у Вовчанську беруть в полон мирних мешканців, особливо тих, хто мешкає у північній частині міста, яку наразі контролює ворог.

Наразі поліції відомо про 40 цивільних, які потрапили у ворожий полон. Їх тримають у підвалах. Будинок знаходиться поблизу місця, де розташована так звана штаб-квартира окупантів.

Окрім того, каже Болвінов, полонених водять на допити. Деякі із окупантів, які їх проводять, кажуть що є співробітниками ФСБ.

Також голова Слідчого управління ГУНП у Харківській області, підтвердив інформацію про те, що російські військові вбивають мирних українців у Вовчанську. Зокрема, за його словами, росіяни вбили вистрілом у голову літнього чоловіка, який намагався врятуватися. Усіх, хто був поруч із загиблим, розповідає Болвінов, загарбники взяли в полон.

Окрім того, чиновник повідомив про зміну тактики ворогів у Вовчанську. За його словами, вони уже не дозволяють мешканцям північної частини міста евакуюватися.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що міністр внутрішніх справ Ігор Клименко також говорив про те, що російські окупанти у Вовчанську вбивають цивільних мешканців міста. Окрім того, він повідомив і про те, що окупанти викрадають мешканців та беруть їх у полон.

Окрім того, відомо, що критичної ситуації у Харківські області можна було уникнути. Як повідомив президент Володимир Зеленський, якщо б на тому напрямку були системи протиповітряної оборони, то російські терористи не змогли б прорвати кордон. Окрім того, він повідомив, що для захисту Харкова від окупації потрібно дві системи "Патріот".