Стало відомо, скільки років ще може тривати війна з Росією

Війна в Україні завершиться тоді, коли розвалиться Росія

Завершення бойових дій в Україні можливе лише після розвалу Росії, що може відбутися протягом 5-10 років, про це в інтерв'ю Oboz.ua заявив військовий експерт Роман Світан.

Світан пояснив, що завершення війни, якщо вважати цим завершення бойових дій, можливе лише після розвалу Російської Федерації.

"Поки існуватиме Російська Федерація як "імперія", бойові дії не закінчаться. Тому що просто не буде механізму їх закінчити. "Імперія" повинна розширюватися, і вони намагатимуться розширитися, а ми будемо відновлювати свою територіальну цілісність, відновлювати свої кордони, суверенітет. Це процес років на 5-7 як мінімум або років на 10, не менше", - заявив експерт.

Водночас він вважає, що процес розвалу РФ можна прискорити, тим самим зменшуючи втрати України. Світан наголосив на необхідності серйозного санкційного тиску на Росію.

На його переконання, для цього Російську Федерацію потрібно визнати терористичною організацією або державою-спонсором тероризму. Також, каже він, необхідно визнати міністерство оборони РФ терористичною організацією, так само як раніше ПВК "Вагнер", що була частиною Міноборони Росії, була визнана терористичною організацією.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що на думку окремих військових, ситуація на фронті є кепською і Україна програє війну. Вони вважають, що Україна буде програвати і далі, якщо розраховуватиме виключно на західну допомогу, репресивну мобілізацію і переговори "про суверенітет". При цьому відомо, що президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна починає розробляти свій мирний план і вести переговори про суверенітет країни.