Стало відомо, скільки РФ накопичила ракет і куди планує завдати нищівного удару

Росія накопичила до 150 ракет різних типів

Росія, ймовірно, накопичує до 150 ракет різних типів для можливого масованого удару по Україні, про це в ефірі "Еспресо" заявив директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих.

За його словами, Росія вже деякий час не завдавала масованих ракетних атак по території України, переважно використовуючи ударні дрони Shahed. Експерт вважає, що ці атаки спрямовані не лише на створення психологічного тиску, але й на підрив економічної стабільності України, що впливає на її обороноздатність.

"Можемо припустити, що ракети, які ворог не застосовувати для атак по Україні, Росія накопичує для масованого ракетного удару. За даними різних експертів, є інформація про те, що Росія сьогодні зберігає потенціал від 100 до 150 ракет різних типів для масованого удару по Україні. Зокрема, ракет класу повітря-земля Х-101 та Х-555, а також крилаті та балістичні ракети", - пояснив Рябих.

Експерт додав, що Росія може готувати черговий удар по енергетичній інфраструктурі України. За його словами, здатність противника здійснити масштабний терористичний удар по Україні залишається. Зараз, каже він, можна спостерігати за діями РФ, зокрема, атаками дронів, які можуть виснажувати нашу систему ППО та ПРО.

Окрім того, додав Рябих, Росія також намагається знайти оптимальні маршрути для ракетних ударів. Вірогідно, припустив він, противник готується до атак на підстанції, що живлять українські АЕС. Однак варто зазначити, що порівняно з минулим роком ситуація змінилася, і тепер Україна також має засоби, які можуть завдати шкоди енергетичній інфраструктурі агресора, підсумував експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, коли РФ може завдати нищівного удару по українській енергетиці.